Chifle cu busuioc
PrinteazaChifle cu busuioc din: faina, lapte, tarate, ou, ulei, miere, seminte de floarea soarelui, busuioc, praf de copt, apa minerala, sare, ulei.
- cate 1 cana faina si lapte
- 1 ceasca tarate
- 1 ou
- 3 linguri ulei
- 1 lingura miere
- 1 lingura seminte de floarea soarelui
- 1 lingurita busuioc uscat
- 1 plic praf de copt
- 1 lingura apa minerala
- 1 lingurita sare
- 2 linguri ulei pentru forma
Mod de preparare:
Pentru a doza făina şi laptele, utilizezi o cană cu volumul de 250 ml. Pui tărâţele într-un bol şi torni peste ele laptele călduţ. Le laşi să se umfle, timp de 5 minute.
Prăjeşti uşor seminţele de floarea-soarelui, într-o tigaie fără ulei sau în cuptor. Amesteci tărâţele cu mierea, oul, uleiul, sarea şi seminţele de floarea-soarelui.
Intr-un castron, cerni făina împreună cu praful de copt. In mijloc faci o adâncitură în care pui pasta cu tărâţe, apa minerală şi busuiocul. Frămânţi puţin aluatul, până devine omogen.
Ungi cu ulei forme mici, pentru minicozonaci sau brioşe. Umpli cu aluat 3/4 din volumul fiecărui locaş. Le coci în cuptorul preîn-călzit, la foc mediu, timp de 25 de minute.
Chifle cu busuioc
Pofta buna!