Bulete picante cu branza

Printeaza

Bulete picante cu branza din: cascaval, telemea, de oaie, branza de burduf, oua, bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie, faina, piper, boia iute, malai, ulei.

Ingrediente:Bulete_picante_cu_branza

  • 150 g cascaval
  • 150 g telemea de oaie
  • 150 g branza de burduf
  • 4 oua
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • 60 g faina
  • piper
  • boia iute
  • 250 g malai sau pesmet
  • 200 ml ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Razi fin caşcavalul şi telemeaua de oaie. într-un castron, amesteci cele 3 tipuri de brânză cu ouăle bătute, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie, făina cernută, piper şi boia după gust. Omogenizezi pasta.

Modelezi compoziţia sub forma unor bulete de dimensiunea prunelor, cu mâinile unse cu un strat fin de ulei.

Treci buletele prin mălai sau prin pesmet şi le prăjeşti timp de 4-5 minute, într-o tigaie mică, în baie de ulei încins, la foc iute, ca să prindă o crustă rumenă.

Le scoţi pe şerveţele absorbante. Serveşti buletele calde, cu un pahar de chefir gustos alături.

Bulete picante cu branza

Bulete_picante_cu_branza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.