Bulete picante cu branza
PrinteazaBulete picante cu branza din: cascaval, telemea, de oaie, branza de burduf, oua, bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie, faina, piper, boia iute, malai, ulei.
- 150 g cascaval
- 150 g telemea de oaie
- 150 g branza de burduf
- 4 oua
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita zeama de lamaie
- 60 g faina
- piper
- boia iute
- 250 g malai sau pesmet
- 200 ml ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Razi fin caşcavalul şi telemeaua de oaie. într-un castron, amesteci cele 3 tipuri de brânză cu ouăle bătute, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie, făina cernută, piper şi boia după gust. Omogenizezi pasta.
Modelezi compoziţia sub forma unor bulete de dimensiunea prunelor, cu mâinile unse cu un strat fin de ulei.
Treci buletele prin mălai sau prin pesmet şi le prăjeşti timp de 4-5 minute, într-o tigaie mică, în baie de ulei încins, la foc iute, ca să prindă o crustă rumenă.
Le scoţi pe şerveţele absorbante. Serveşti buletele calde, cu un pahar de chefir gustos alături.
Bulete picante cu branza
Pofta buna!