Supa cu omleta si chimen

Printeaza

Supa cu omleta si chimen din: oua, ceapa, supa de pasare, ulei, seminte de chimen, otet, faina, patrunjel, piper, sare.

Ingrediente:Supa_cu_omleta_si_chimen

  • 10 oua
  • 3 cepe de dimensiune mijlocie
  • 2 1/2 l supa de pasare sau de vita
  • 10 ml ulei
  • 10 g seminte de chimen
  • 10 ml otet
  • 40 g faina
  • 1 legatura patrunjel
  • piper negru macinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Pui la fiert supa împreună cu seminţele de chimen şi cepele, în prealabil curăţate şi tăiate în patru. Când ceapa a fiert, strecori supa printr-o sită foarte deasă. Incingi într-o cratiţă jumătate din cantitatea de ulei. Presari făina şi o rumeneşti puţin, apoi stingi cu supa, pe care o torni treptat, amestecând energic pentru omogenizare.

Torni acest amestec peste restul de supă strecurată şi laşi să mai dea în câteva clocote, lei oala de pe foc şi o acoperi cu un capac. Intr-o tigaie, încingi restul de ulei şi faci o omletă din ouăle bătute cu sare şi piper după gust. Când omleta s-a rumenit pe ambele părţi, o răstorni pe o farfurie întinsă, o rulezi şi o tai în rondele.

Pui fâşiile de omletă în supa de chimen, împreună cu oţetul. Amesteci uşor înainte de a aduce porţiile la masă, presari pătrunjel fin tocat.

Supa cu omleta si chimen

Supa_cu_omleta_si_chimen

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.