Supa cu omleta si chimen
PrinteazaSupa cu omleta si chimen din: oua, ceapa, supa de pasare, ulei, seminte de chimen, otet, faina, patrunjel, piper, sare.
- 10 oua
- 3 cepe de dimensiune mijlocie
- 2 1/2 l supa de pasare sau de vita
- 10 ml ulei
- 10 g seminte de chimen
- 10 ml otet
- 40 g faina
- 1 legatura patrunjel
- piper negru macinat
- sare
Mod de preparare:
Pui la fiert supa împreună cu seminţele de chimen şi cepele, în prealabil curăţate şi tăiate în patru. Când ceapa a fiert, strecori supa printr-o sită foarte deasă. Incingi într-o cratiţă jumătate din cantitatea de ulei. Presari făina şi o rumeneşti puţin, apoi stingi cu supa, pe care o torni treptat, amestecând energic pentru omogenizare.
Torni acest amestec peste restul de supă strecurată şi laşi să mai dea în câteva clocote, lei oala de pe foc şi o acoperi cu un capac. Intr-o tigaie, încingi restul de ulei şi faci o omletă din ouăle bătute cu sare şi piper după gust. Când omleta s-a rumenit pe ambele părţi, o răstorni pe o farfurie întinsă, o rulezi şi o tai în rondele.
Pui fâşiile de omletă în supa de chimen, împreună cu oţetul. Amesteci uşor înainte de a aduce porţiile la masă, presari pătrunjel fin tocat.
Supa cu omleta si chimen
Pofta buna!