Ciorbita de vitel cu smantana
PrinteazaCiorbita de vitel cu smantana din: carne de vitel, morcovi, pastarnac, telina, ceapa, orez, galbenusuri, smantana, faina, ulei, macris, sare.
- 600 g carne de vita cu os
- 3 morcovi
- 1 pastarnac
- 2 radacini de patrunjel
- 1/2 telina
- 2-3 cepe
- 50 g orez
- 2 galbenusuri
- 200 g smantana
- 1 lingura faina
- 50 ml ulei
- 3-4 legaturi macirs
- sare
Mod de rpeparare:
Porţionezi carnea şi oasele şi le speli în mai multe ape.
Le pui la fiert în 2 litri apă rece cu sare, la foc mic, pentru 1 oră. Indepărtezi mereu spuma, pentru ca supa să rămână limpede.
Când carnea a fiert, o cureţi de pe oase şi o pui din nou în supă.
Cureţi, speli şi tai după preferinţă legumele şi le înăbuşi cu 2 linguri ulei şi puţină supă caldă.
Le adaugi în ciorbă împreună cu orezul, în prealabil ales şi spălat.
Intre timp, cureţi şi speli măcrişul, îl tai în fâşii şi îl căleşti puţin în uleiul rămas. îl adaugi în ciorbă pentru câteva clocote.
Amesteci smântână cu gălbenuşurile, făina, puţină sare şi câteva linguri cu apă rece.
Dregi ciorba cu acest amestec, apoi o sărezi după gust.
Ciorbita de vitel cu smantana
Pofta buna!