Ciorbita de vitel cu smantana

Printeaza

Ciorbita de vitel cu smantana din: carne de vitel, morcovi, pastarnac, telina, ceapa, orez, galbenusuri, smantana, faina, ulei, macris, sare.

Ingrediente:Ciorbita_de_vitel_cu_smantana

  • 600 g carne de vita cu os
  • 3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1/2 telina
  • 2-3 cepe
  • 50 g orez
  • 2 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • 1 lingura faina
  • 50 ml ulei
  • 3-4 legaturi macirs
  • sare

 

Mod de rpeparare:

Porţionezi carnea şi oasele şi le speli în mai multe ape.

Le pui la fiert în 2 litri apă rece cu sare, la foc mic, pentru 1 oră. Indepărtezi mereu spuma, pentru ca supa să rămână limpede.

Când carnea a fiert, o cureţi de pe oase şi o pui din nou în supă.

Cureţi, speli şi tai după preferinţă legumele şi le înăbuşi cu 2 linguri ulei şi puţină supă caldă.

Le adaugi în ciorbă împreună cu orezul, în prealabil ales şi spălat.

Intre timp, cureţi şi speli măcrişul, îl tai în fâşii şi îl căleşti puţin în uleiul rămas. îl adaugi în ciorbă pentru câteva clocote.

Amesteci smântână cu gălbenuşurile, făina, puţină sare şi câteva linguri cu apă rece.

Dregi ciorba cu acest amestec, apoi o sărezi după gust.

Ciorbita de vitel cu smantana

Ciorbita_de_vitel_cu_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.