Vinete cu ceapa, usturoi si ardei iute
PrinteazaVinete cu ceapa, usturoi si ardei iute din: ulei, vanata, ceapa, usturoi, ardei iute, coriandru, sos de soia, otet din vin rosu, zahar, amidon.
Ingrediente:
- 2-3 linguri de ulei
- 1 vanata mare sau 2 vinete mici, taiate in cuburi cu latura de 2,5 cm
- 1 ceapa mare, taiata in semirodenel
- 2 catei de usturoi, feliati subtire
- 1 ardei iute rosu, feliat subtire
- 1 legatura mica de coriandru
pentru sos:
- cate 2 linguri sos de soia si otet din vin rosu
- 1 lingura de zahar
- 1 lingurita de amidon dizolvat in 2 linguri de apa
Mod de preparare:
Intr-un bol mic amestecă ingredientele pentru sos şi pune-l deoparte. încinge uleiul într-un wok mare.
Asezonează carnea şi frige-o în tranşe, apoi transfer-o pe o farfurie şi las-o deoparte. Toarnă restul de ulei într-un wok.
Pune în el ceapa şi usturoiul şi căleşte-le la foc mic 3-4 minute, până când ceapa se înmoaie, iar usturoiul devine auriu. Adaugă vinetele şi toarnă peste ele sosul.
Amestecă ingredientele, dă focul mic şi acoperă mâncarea cu un capac timp de 2 minute.
Indepărtează capacul şi găteşte totul încă 1 minut. Serveşte mâncarea cu feliile de ardei iute şi coriandrul presărate deasupra.
Vinete cu ceapa, usturoi si ardei iute
Pofta buna!