Vinete cu ceapa, usturoi si ardei iute

Printeaza

Vinete cu ceapa, usturoi si ardei iute din: ulei, vanata, ceapa, usturoi, ardei iute, coriandru, sos de soia, otet din vin rosu, zahar, amidon.

Ingrediente:

  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 vanata mare sau 2 vinete mici, taiate in cuburi cu latura de 2,5 cm
  • 1 ceapa mare, taiata in semirodenel
  • 2 catei de usturoi, feliati subtire
  • 1 ardei iute rosu, feliat subtire
  • 1 legatura mica de coriandru

pentru sos:

  • cate 2 linguri sos de soia si otet din vin rosu
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de amidon dizolvat in 2 linguri de apa

 

Mod de preparare:

Intr-un bol mic amestecă ingredientele pentru sos şi pune-l deoparte. încinge uleiul într-un wok mare.

Asezonează carnea şi frige-o în tranşe, apoi transfer-o pe o farfurie şi las-o deoparte. Toarnă restul de ulei într-un wok.

Pune în el ceapa şi usturoiul şi căleşte-le la foc mic 3-4 minute, până când ceapa se înmoaie, iar usturoiul devine auriu. Adaugă vinetele şi toarnă peste ele sosul.

Amestecă ingredientele, dă focul mic şi acoperă mâncarea cu un capac timp de 2 minute.

Indepărtează capacul şi găteşte totul încă 1 minut. Serveşte mâncarea cu feliile de ardei iute şi coriandrul presărate deasupra.

Vinete cu ceapa, usturoi si ardei iute

Vinete_cu_ceapa_usturoi_si_ardei_iute

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.