Salată cu cartofi si sos de iaurt

Printeaza

Salată cu cartofi si sos de iaurt

Ingrediente:Salată cu cartofi si sos de iaurt

  • 8 cartofi
  • 3 dovlecei
  • 1 ardei roşu
  • 5 linguri cu pătrunjel tocat
  • 100 g brânză de oaie
  • 400 g iaurt grecesc din lapte de oaie (6-8% grăsime)
  • 1 căţel de usturoi
  • sare, piper măcinat
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

Speli cartofii şi îi laşi în apă clocotită în jur de 20 de minute, la foc mic. Ii pui deoparte, să se răcească. Speli dovleceii, îi cureţi şi îi tai în felii de 5 cm, apoi îi fierbi în jur de 5 minute în apă clocotită cu sare.

Tai în patru cartofii cu coajă. Pui cartofii, ardeiul şi dovleceii într-un vas, amesteci şi dregi cu sare şi piper. Presari deasupra 3 linguri cu ulei de măsline. Cureţi usturoiul, îl presezi în iaurt, adaugi sare şi piper.

Mărunţeşti brânza de oaie şi o pui sub legume. Torni sosul de iaurt peste salată şi serveşti presărat din plin cu pătrunjel.

Salată cu cartofi si sos de iaurt

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.