Salată cu cartofi si sos de iaurt
PrinteazaSalată cu cartofi si sos de iaurt
- 8 cartofi
- 3 dovlecei
- 1 ardei roşu
- 5 linguri cu pătrunjel tocat
- 100 g brânză de oaie
- 400 g iaurt grecesc din lapte de oaie (6-8% grăsime)
- 1 căţel de usturoi
- sare, piper măcinat
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Speli cartofii şi îi laşi în apă clocotită în jur de 20 de minute, la foc mic. Ii pui deoparte, să se răcească. Speli dovleceii, îi cureţi şi îi tai în felii de 5 cm, apoi îi fierbi în jur de 5 minute în apă clocotită cu sare.
Tai în patru cartofii cu coajă. Pui cartofii, ardeiul şi dovleceii într-un vas, amesteci şi dregi cu sare şi piper. Presari deasupra 3 linguri cu ulei de măsline. Cureţi usturoiul, îl presezi în iaurt, adaugi sare şi piper.
Mărunţeşti brânza de oaie şi o pui sub legume. Torni sosul de iaurt peste salată şi serveşti presărat din plin cu pătrunjel.
Salată cu cartofi si sos de iaurt
Pofta buna!