Reteta zilei: Hummus cu aroma de lamaie

Printeaza

Hummus cu aroma de lamaie din: lamaie, fasole boabe, tahini, ulei de masline, chimen, sare, usturoi, nuci de pin, patrunjel.

Ingrediente:

  • 1 lamaie
  • 2 cutii fasole boabe
  • 2 linguri de tahini
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 lingurita de chimen
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 catel de usturoi, pisat
  • 2 linguri de nuci de pin
  • 1 lingura de patrunjel tocat
  • Ulei de masline

 

Mod de preparare:

incalzeste cuptorul la 200C. Taiati capetele lamaii sipuneti intr-o tava, apoi dati la cuptor pentru 20-30 de minute. Lasati apoi sa se raceasca.

In blender puneti fasolea, tahini, usturoi, chimen, sare, ulei de masline si o lingura suc de lamaie coapta.

Procesati pana se omogenizeaza.

Transferati intr-un castron, stropiti cu ulei de masline, nuci de pin si patrunjel si serviti.

 

Hummus cu aroma de lamaie

Hummus_cu_aroma_de_lamaie_08

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Sarmale de Post cu Orez Sălbatic și Ciuperci în Stil Mediteranean – O Delicatesă Vegetariană

Sarmale de Post cu Orez Sălbatic și Ciuperci în Stil Mediteranean – O Delicatesă Vegetariană din: varza murata, orez salbatic, ciuperci, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, rozmarin, oregano, busuioc. Experimentați o fuziune culinară remarcabilă cu această rețetă de sarmale de post, care combină ingredientele tradiționale românești cu influențe mediteraneene. O alegere ideală pentru cei […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.