din: fasole boabe, carnati afumati, ceapa, usturoi, ardei gras, bulion de rosii, frunze de dafin, sare, piper, boia de ardei dulce, ulei de masline. Descoperiți gustul autentic al tradiției românești cu această rețetă de iahnie de fasole cu cârnați. Un preparat savuros […]
Reteta zilei: Hummus cu aroma de lamaie
PrinteazaHummus cu aroma de lamaie din: lamaie, fasole boabe, tahini, ulei de masline, chimen, sare, usturoi, nuci de pin, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 lamaie
- 2 cutii fasole boabe
- 2 linguri de tahini
- 2 linguri de ulei de masline
- 1/2 lingurita de chimen
- 1/2 lingurita sare
- 1 catel de usturoi, pisat
- 2 linguri de nuci de pin
- 1 lingura de patrunjel tocat
- Ulei de masline
Mod de preparare:
incalzeste cuptorul la 200C. Taiati capetele lamaii sipuneti intr-o tava, apoi dati la cuptor pentru 20-30 de minute. Lasati apoi sa se raceasca.
In blender puneti fasolea, tahini, usturoi, chimen, sare, ulei de masline si o lingura suc de lamaie coapta.
Procesati pana se omogenizeaza.
Transferati intr-un castron, stropiti cu ulei de masline, nuci de pin si patrunjel si serviti.
Hummus cu aroma de lamaie
Pofta buna!
Orezul Alb – Ghid Complet: Istorie, Beneficii, Nutritie și Rețete Delicioase
Orezul alb este un aliment de bază pentru multe culturi din întreaga lume și are o istorie lungă și fascinantă. Este cel mai comun tip de orez, cu tărâța și germenele îndepărtate, ceea ce îi conferă o culoare albă strălucitoare. Se gătește rapid și […]
Sarmale de Post cu Orez Sălbatic și Ciuperci în Stil Mediteranean – O Delicatesă Vegetariană
Sarmale de Post cu Orez Sălbatic și Ciuperci în Stil Mediteranean – O Delicatesă Vegetariană din: varza murata, orez salbatic, ciuperci, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, rozmarin, oregano, busuioc. Experimentați o fuziune culinară remarcabilă cu această rețetă de sarmale de post, care combină ingredientele tradiționale românești cu influențe mediteraneene. O alegere ideală pentru cei […]