Ciuperci cu lamaie
PrinteazaCiuperci cu lamaie din: ciuperci de padure, unt, vin alb sec, lamaie, frunze de salvie, patrunjel, ceapa, sare, piper.
- 500 g ciuperci de padure
- 50 g unt
- 50 ml vin alb sec
- 1/2 lamaie
- 2 frunze de salvie
- 1/2 legatura de patrunjel
- 1/2 ceapa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în untul topit. Adaugă ciupercile, acoperă şi lasă-le să se înăbuşe. La final, stropeşte cu vinul şi zeama de lămâie. Aromatizează cu pătrunjel şi salvie tocate mărunt, apoi condimentează cu sare şi piper după gust.
Lasă 4-5 minute pe foc, ca să se întrepătrundă aromele. Garnitura de ciuperci este potrivită pentru orice tip de carne.
Ciuperci cu lamaie
Pofta buna!