Pateuri cu gem

Printeaza

Pateuri cu gem din: faina, iaurt, unt, galbenusuri, gem de caise, lapte, mac.

Ingrediente:Pateuri_cu_gem

  • 200 g faina
  • 2 pahare mici iaurt
  • 100 g unt rece
  • 2 galbenusuri

pentru umplutura:

  • gem de caise

pentru decor:

  • un galbenus
  • o lingura lapte
  • mac

 

Mod de preparare:

Untul se taie cuburi, se pune în folie si se dă la congelator pentru 10 minute.

Făina, gălbenuşurile şi untul se amestecă cu degetele si apoi se adaugă iaurtul. Se adună aluatul într-o bilă si se lasă la rece pentru o oră.

Se scoate, se intinde pe masa presarata cu faina, se roteste si se aduna la loc. Se repeta operatiunea de inca doua ori, rotind de fiecare data in alt sens al acelor de ceasornic si apoi se aduna si se inveleste.

Se dă la rece pentru două ore. După acest timp, se întinde şi se taie bucăţi care se umplu cu gem de caise.

Se ung pe deasupra cu gălbenuş batut cu lapte si se presară puţin mac. Se pun pacheţelele în tavă si se coc 20 de minute.

Pateuri cu gem

Pateuri_cu_gem

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.