Pateuri cu gem
PrinteazaPateuri cu gem din: faina, iaurt, unt, galbenusuri, gem de caise, lapte, mac.
- 200 g faina
- 2 pahare mici iaurt
- 100 g unt rece
- 2 galbenusuri
pentru umplutura:
- gem de caise
pentru decor:
- un galbenus
- o lingura lapte
- mac
Mod de preparare:
Untul se taie cuburi, se pune în folie si se dă la congelator pentru 10 minute.
Făina, gălbenuşurile şi untul se amestecă cu degetele si apoi se adaugă iaurtul. Se adună aluatul într-o bilă si se lasă la rece pentru o oră.
Se scoate, se intinde pe masa presarata cu faina, se roteste si se aduna la loc. Se repeta operatiunea de inca doua ori, rotind de fiecare data in alt sens al acelor de ceasornic si apoi se aduna si se inveleste.
Se dă la rece pentru două ore. După acest timp, se întinde şi se taie bucăţi care se umplu cu gem de caise.
Se ung pe deasupra cu gălbenuş batut cu lapte si se presară puţin mac. Se pun pacheţelele în tavă si se coc 20 de minute.
Pateuri cu gem
Pofta buna!