Salata taraneasca cu masline si feta
PrinteazaSalata taraneasca cu masline si feta din: salata, ardei, castravete, rosii, patrunjel, ceapa rosie, feta, masline negre, smantana, apa minerala, otet alb balsamic, sare, piper, zahar.
- 1 capatana de salata
- 1 ardei rosu
- 1 castravete
- 200 g rosii mici
- 1 legatura patrunjel verde
- 2 cepe rosii
- 200 g feta
- 100 g masline negre
- 100 ml smantana subtire
- 50 ml apa minerala
- 2 linguri otet alb balsamic
- sare
- piper
- zahar
Mod de preparare:
Speli salata, o laşi să se zvânte de apă şi o rupi bucăţele. Ardeiul îl tai cuburi, castravetele îl cureţi şi îl tai în două pe lungime, apoi felii.
Roşiile le tai jumătăţi, pătrunjelul îl tai nu prea mărunt, iar ceapa 0 tai rondele. Tai 150 g brânză cubuleţe.
Amesteci toate aceste ingrediente într-un castron încăpător, împreună cu măslinele.
Amesteci smântână cu restul de brânză bine mărunţită, cu apa minerală şi oţetul balsamic, până devin o masă cremoasă.
Dai gust cu sare, piper şi puţin zahăr.
Torni sosul peste salată, amesteci şi serveşti cu lipie.
Pofta buna!