Salata taraneasca cu masline si feta

Printeaza

Salata taraneasca cu masline si feta din: salata, ardei, castravete, rosii, patrunjel, ceapa rosie, feta, masline negre, smantana, apa minerala, otet alb balsamic, sare, piper, zahar.

Ingrediente:Salata taraneasca cu masline si feta

  • 1 capatana de salata
  • 1 ardei rosu
  • 1 castravete
  • 200 g rosii mici
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 cepe rosii
  • 200 g feta
  • 100 g masline negre
  • 100 ml smantana subtire
  • 50 ml apa minerala
  • 2 linguri otet alb balsamic
  • sare
  • piper
  • zahar

 

Mod de preparare:

Speli salata, o laşi să se zvânte de apă şi o rupi bucăţele. Ardeiul îl tai cuburi, castravetele îl cureţi şi îl tai în două pe lungime, apoi felii.

Roşiile le tai jumătăţi, pătrunjelul îl tai nu prea mărunt, iar ceapa 0 tai rondele. Tai 150 g brânză cubuleţe.

Amesteci toate aceste ingrediente într-un castron încăpător, împreună cu măslinele.

Amesteci smântână cu restul de brânză bine mărunţită, cu apa minerală şi oţetul balsamic, până devin o masă cremoasă.

Dai gust cu sare, piper şi puţin zahăr.

Torni sosul peste salată, amesteci şi serveşti cu lipie.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.