Tarta cu ceapa, bacon si nucsoara

Printeaza

Tarta cu ceapa, bacon si nucsoara din: aluat, bacon, ceapa, unt, galbenusuri, smantana, faina, nucsoara, sare, piper.

 

Ingrediente:Tarta cu ceapa, bacon si nucsoara

pentru aluat:

  • 400 g aluat foitaj

pentru umplutura:

  • 100 g bacon
  • 500 g ceapa alba
  • 100 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 150 ml lapte
  • 150 ml smantana
  • 60 g faina
  • nucsoara
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru umplutură, în unt topit se căleşte baconul tăiat cuburi mici şi apoi ceapa tăiată peştişori. Se lasă 10 minute.

Aluatul se întinde şi se trans­feră în tava de copt unsă cu unt. Se pun ceapa şi baconul.

Se bat gălbenuşurile cu lapte­le, smântână şi făina şi apoi se potriveşte gustul de sare, piper si nucşoară.

Se toarnă peste ceapă şi se dă la cuptor 30 de minute la foc mediiîşi 10 minu­te la foc mare.

Se lasă deoparte 10 minute după coacere.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.