Tarta cu ceapa, bacon si nucsoara
PrinteazaTarta cu ceapa, bacon si nucsoara din: aluat, bacon, ceapa, unt, galbenusuri, smantana, faina, nucsoara, sare, piper.
pentru aluat:
- 400 g aluat foitaj
pentru umplutura:
- 100 g bacon
- 500 g ceapa alba
- 100 g unt
- 2 galbenusuri
- 150 ml lapte
- 150 ml smantana
- 60 g faina
- nucsoara
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru umplutură, în unt topit se căleşte baconul tăiat cuburi mici şi apoi ceapa tăiată peştişori. Se lasă 10 minute.
Aluatul se întinde şi se transferă în tava de copt unsă cu unt. Se pun ceapa şi baconul.
Se bat gălbenuşurile cu laptele, smântână şi făina şi apoi se potriveşte gustul de sare, piper si nucşoară.
Se toarnă peste ceapă şi se dă la cuptor 30 de minute la foc mediiîşi 10 minute la foc mare.
Se lasă deoparte 10 minute după coacere.
Pofta buna!