Ostropel sarbesc cu rata

Printeaza

Ostropel sarbesc cu rata din: rata, untura, ceapa, faina, cartofi, bulion, usturoi, sare, piper, patrunjel, dafin, otet, smantana.

Ingrediente:Ostropel sarbesc cu rata

  • 1 rata
  • 2 linguri untura
  • 4 cepe
  • 3 linguri faina
  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri bulion
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • 10 boabe piper
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 foi de dafin
  • 2 linguri otet
  • 150 g smantana

 

Mod de preparare:

Cureti rata, o tai bucati, o sarezi si o inabusi intr-o cratita cu putina untura. Lasi sa se rumeneasca carnea bine.

Adaugi cartofii curatati si taiati cuburi, cepele taiate felii subtiri, faina si amesteci pana incepe sa se rumeneasca.

Stingi totul cu putina apa.

Mai adaugi 1 lingura de bulion, usturoi, sare, piper si frunzele de dafin. Lasi sa fiarba 1 1/2 ora, pana cand rata este frageda.

Cand este aproape gata, adaugi otetul. Lasi sa mai dea un clocot. Sosul trebuie sa fie potrivit de scazut.

Pui patrunjel verde deasupra, cand ostropelul este cald. Servesti ostropelul cu smantana deasupra.

 

Pota buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Salata cu carne de rata si alune

Salata cu carne de rata si alune

Salata cu carne de rata si alune din: piept de rata, sumac, chimen, coaja de portocala, suc de portocala, fasole verde, grapefrut rosu, ceapa rosie, quinoa, alune, ulei. Ingrediente: 6 bucati piept de rata, pielita crestata 2 linguri sumac 1 lingura chimen macinat coaja rasa de la 1 portocala 200 g fasole verde 2 bucati grapefrut […]

 

Supa andaluza cu carne de rata

Supa andaluza cu carne de rata

Supa andaluza cu carne de rata din: carne de rata, vin, praz, prune, zahar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1,2 kg carne de raţă 3 l apă 1 os de viţel 1 pahar cu vin roşu 350 g praz sare piper 350 g prune uscate 25 g zahăr pătrunjel verde   Mod de preparare: Spălaţi foarte bine raţa, […]

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Arata bine ostropelul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.