Reteta zilei: Penne cu pui si mozzarella

Printeaza

Penne cu pui si mozzarella din: penne, ulei de masline, piept de pui, sare, piper, ceapa, usturoi, sos marinara, fulgi de ardei rosu, apa, patrunjel, mozzarella, parmezan, busuioc.

 

 

Ingrediente:

  • 250gr penne
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 buc piept de pui, cuburi
  • sare si piper
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 1 borcan sos marinara
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu
  • 1/2 cana de apa
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • 250 gr mozzarella, cuburi
  • 1/4 ceasca parmezan
  • 12 frunze de busuioc, tocat

 

Mod de preparare:

Gatiti pastele al dente. Incalziti uleiul de masline la foc mediu.

Adaugati bucatile de pui intr-o tigaie si se presara cu sare si piper.

Gatiti timp de 2 minute. Transferati pe o farfurie.

In aceeasi tigaie la foc mediu, se adauga ceapa si usturoiul si se amesteca, gatiti pentru 2-3 minute, amestecand ocazional.

Reduceti focul la mic. Turnati sosul marinara, fulgi de ardei rosu si apa.

Se amesteca cateva minute, apoi se incorporeaza carnea de pui.

Adaugati patrunjelul, se amesteca pentru a se combina, apoi se lasa la foc mic, amestecand ocazional, timp de aproximativ 7-8 minute.

Incorporati apoi mozzarella. Gatiti 2-3 minute. Scurgeti pastele si transferati pe un platou .

stropesc cu ulei de masline. presara parmezan. Adaugati sos, apoi presarati busuioc si serviti.

 

Penne cu pui si mozzarella

Penne_cu_pui_si_mozzarella_24

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.