Reteta zilei: Penne cu pui si mozzarella
PrinteazaPenne cu pui si mozzarella din: penne, ulei de masline, piept de pui, sare, piper, ceapa, usturoi, sos marinara, fulgi de ardei rosu, apa, patrunjel, mozzarella, parmezan, busuioc.
Ingrediente:
- 250gr penne
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 buc piept de pui, cuburi
- sare si piper
- 1 ceapa, tocata
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 borcan sos marinara
- 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu
- 1/2 cana de apa
- 2 linguri patrunjel proaspat tocat
- 250 gr mozzarella, cuburi
- 1/4 ceasca parmezan
- 12 frunze de busuioc, tocat
Mod de preparare:
Gatiti pastele al dente. Incalziti uleiul de masline la foc mediu.
Adaugati bucatile de pui intr-o tigaie si se presara cu sare si piper.
Gatiti timp de 2 minute. Transferati pe o farfurie.
In aceeasi tigaie la foc mediu, se adauga ceapa si usturoiul si se amesteca, gatiti pentru 2-3 minute, amestecand ocazional.
Reduceti focul la mic. Turnati sosul marinara, fulgi de ardei rosu si apa.
Se amesteca cateva minute, apoi se incorporeaza carnea de pui.
Adaugati patrunjelul, se amesteca pentru a se combina, apoi se lasa la foc mic, amestecand ocazional, timp de aproximativ 7-8 minute.
Incorporati apoi mozzarella. Gatiti 2-3 minute.
Scurgeti pastele si transferati pe un platou .
Se stropesc cu ulei de masline.
Se presara parmezan.
Adaugati sos, apoi presarati busuioc si serviti.
Penne cu pui si mozzarella
Pofta buna!