Gogosi glazurate, cu levantica din: faina, apa, drojdie, zahar, unt, oua, levantica, sare, ulei, ciocolata, cafea zahar pudra. Ingrediente: Pentru maia: 4 linguri cu făină 50 ml apă 1 pliculeţ cu drojdie Pentru aluat: 360 g făină 120 g zahăr tos 80 g unt 2 ouă + 2 albuşuri 2 plicuri cu zahăr vanilat 1 […]
Reteta zilei: Gogosi cu glazura de ciocolata
PrinteazaGogosi cu glazura de ciocolata din: faina, zahar, praf de copt, nucsoara, sare, lapte de cocos, frisca, oua, unt topit, fulgi de ciocolata, unt, lichior.
Ingrediente:
- 2 cani de faina
- ¾ cana de zahar
- 2 lingurite praf de copt
- ¼ lingurita nucsoara
- 1 lingurita de sare
- ½ cana lapte de cocos
- ¼ cana frisca
- 2 oua, batute
- 2 linguri de unt, topit
glazura de ciocolata:
- ½ ceasca fulgi de ciocolata
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de lichior
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180C. Combinati faina, zaharul, praful de copt, nucsoara si sarea intr-un castron mare.
adauga laptele si frisca. Adaugati oualele si untul topit. Combinati bine. Adaugati aluatul in forma pentru gogosi.
Coaceti timp de 9-10 minute. Intre timp combinati toate ingredientele pentru glazura de ciocolata intr-un castron mic.
Dati la cuptorul cu microunde timp de 1 minut.
Scoateti si se amesteca imediat pentru a se combina.
Scoateti gogosile din cuptor. Se lasa sa se raceasca 5-10 minute, apoi se scufunda in glazura.
Gogosi cu glazura de ciocolata
Pofta buna!
Gogosi glazurate cu nuca din: aluat de cozonac, zahar, albusuri, lamaie, nuca si ulei. Ingrediente: aluat de cozonac 250 g zahar 2 albusuri 1 lamaie 100 g nuca tocata ulei Mod de preparare: Intinde din aluatul de cozonac o foaie potrivit de groasă. Taie rotunduri cu ajutorul unui pahar. Lasă să crească cel puţin […]
Pofta buna!