Reteta zilei: Gogosi cu glazura de ciocolata

Printeaza

Gogosi cu glazura de ciocolata din: faina, zahar, praf de copt, nucsoara, sare, lapte de cocos, frisca, oua, unt topit, fulgi de ciocolata, unt, lichior.

Gogosi_cu_glazura_de_ciocolata_08

 

Ingrediente:

  • 2 cani de faina
  • ¾ cana de zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • ¼ lingurita nucsoara
  • 1 lingurita de sare
  • ½ cana lapte de cocos
  • ¼ cana frisca
  • 2 oua, batute
  • 2 linguri de unt, topit

Ingrediente glazura de ciocolata:

  • ½ ceasca fulgi de ciocolata
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de lichior

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180C.

Combinati faina, zaharul, praful de copt, nucsoara si sarea intr-un castron mare.

Se adauga laptele si frisca. Adaugati oualele si untul topit.

Combinati bine. Adaugati aluatul in forma pentru gogosi.

Gogosi_cu_glazura_de_ciocolata

Coaceti timp de 9-10 minute. Intre timp combinati toate ingredientele pentru glazura de ciocolata intr-un castron mic.

Dati la cuptorul cu microunde timp de 1 minut.

Scoateti si se amesteca imediat pentru a se combina.

Gogosi_cu_glazura_de_ciocolata_03

Scoateti gogosile din cuptor. Se lasa sa se raceasca 5-10 minute, apoi se scufunda in glazura.

Gogosi_cu_glazura_de_ciocolata_04

Gogosi cu glazura de ciocolata

Gogosi_cu_glazura_de_ciocolata_07

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Gogosi glazurate, cu levantica

Gogosi glazurate, cu levantica

Gogosi glazurate, cu levantica din: faina, apa, drojdie, zahar, unt, oua, levantica, sare, ulei, ciocolata, cafea zahar pudra. Ingrediente: Pentru maia: 4 linguri cu făină 50 ml apă 1 pliculeţ cu drojdie Pentru aluat: 360 g făină 120 g zahăr tos 80 g unt 2 ouă + 2 albuşuri 2 plicuri cu zahăr vanilat 1 […]

Gogosi cu nuca macinata

Gogosi glazurate cu nuca

Gogosi glazurate cu nuca din: aluat de cozonac, zahar, albusuri, lamaie, nuca si ulei. Ingrediente: aluat de cozonac 250 g zahar 2 albusuri 1 lamaie 100 g nuca tocata ulei   Mod de preparare: Intinde din aluatul de cozonac o foaie potrivit de groasă. Taie rotunduri cu ajutorul unui pahar. Lasă să crească cel puţin […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.