Conopidă cu orez şi legume
PrinteazaConopidă cu orez şi legume
- 1 conopidă mică
- 50 g orez
- 50 g margarină
- 2 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 cartof mare
- 1 mână fasole verde
- 1 mână mazăre verde
- 1 ardei roşu
- 1 ardei verde
- 1 ţelină mică
Mod de preparare:
Cureţi morcovii, pătrunjelul, cartofii, mazărea, fasolea, ţelina şi ardeii, le tai bucăţi, iar conopida o desfaci în bucheţele, apoi le pui pe toate la fiert în apă cu sare.
După ce au fiert legumele, le scurgi de zeamă (dar nu o arunci) şi le laşi să se răcească. Speli orezul şi-l fierbi în 200 ml din zeama rămasă de la fierberea legumelor împreună cu margarina şi un praf de sare.
Odată fiert orezul, îl amesteci cu legumele răcite, potriveşti de sare, presari verdeaţa şi mai dai mâncarea la cuptor pentru 15-20 de minute.
Conopidă cu orez şi legume
Poftă bună!