Conopidă cu orez şi legume

Printeaza

Conopidă cu orez şi legume

Ingrediente:Conopida cu orez si legume

  • 1 conopidă mică
  • 50 g orez
  • 50 g margarină
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 cartof mare
  • 1 mână fasole verde
  • 1 mână mazăre verde
  • 1 ardei roşu
  • 1 ardei verde
  • 1 ţelină mică

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovii, pătrunjelul, cartofii, mazărea, fasolea, ţelina şi ardeii, le tai bucăţi, iar conopida o desfaci în bucheţele, apoi le pui pe toate la fiert în apă cu sare.

După ce au fiert legumele, le scurgi de zeamă (dar nu o arunci) şi le laşi să se răcească. Speli orezul şi-l fierbi în 200 ml din zeama rămasă de la fier­berea legumelor împreună cu margarina şi un praf de sare.

Conopida cu orez si legume1

Odată fiert orezul, îl amesteci cu legumele răcite, potriveşti de sare, presari verdeaţa şi mai dai mâncarea la cuptor pentru 15-20 de minute.

Conopidă cu orez şi legume

Conopida cu orez si legume

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.