Kebab cu carne de miel cu orez – Kabuli Pulao
PrinteazaKebab cu carne de miel cu orez – Kabuli Pulao
Ingrediente:
- 1 kg orez basmati
- 1 kg carne de miel
- 1/2 kg de morcov
- 200 g stafide
- 200 g migdale
- 3 linguri de zahăr
- 3 linguri sare
- ulei
Mod de preparare:
Lasi orezul in apa cu 3 linguri de sare pentru o ora. Apoi pui sa fiarba 2 l de apa si cand da in clocot pui apa sarata in care a stat orezul.
Iei spuma de cate ori apare, pui orezul si-l lasi sa fiarba 10 minute. Intr-o oala pui 2 linguri de ulei si 3 linguri de zahar si lasi sa se caramelizeze. Apoi adaugi un pahar de apa si lasi la foc mic cateva minute.
Tti iese un sirop de caramel pe care il vei pune peste orez. Orezul astfel pregatit il dai l cuptor timp de 45 de minute.
Prajesti in ulei stafidele si migdalele taiate foarte fin impreuna cu morcovul si dupa ce orezul este gata le amesteci pe toate.
Carnea de miel o fierbi foarte bine si apoi, bine scursa, o prajesti putin in ulei. Asezi totul pe o tava si aduci la masa alaturi de iaurt.
Kebab cu carne de miel cu orez – Kabuli Palao
Poftă bună!