Kebab cu carne de miel cu orez  – Kabuli Pulao

Printeaza

Kebab cu carne de miel cu orez  – Kabuli Pulao

Ingrediente:

  • 1 kg orez basmati
  • 1 kg carne de miel
  • 1/2 kg de morcov
  • 200 g stafide
  • 200 g migdale
  • 3 linguri de zahăr
  • 3 linguri sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Lasi orezul in apa cu 3 linguri de sare pentru o ora. Apoi pui sa fiarba 2 l de apa si cand da in clocot pui apa sarata in care a stat orezul.

Iei spuma de cate ori apare, pui orezul si-l lasi sa fiarba 10 minute. Intr-o oala pui 2 linguri de ulei si 3 linguri de zahar si lasi sa se caramelizeze. Apoi adaugi un pahar de apa si lasi la foc mic cateva minute.

Tti iese un sirop de caramel pe care il vei pune peste orez. Orezul astfel pregatit il dai l cuptor timp de 45 de minute.

Prajesti in ulei stafidele si migdalele taiate foarte fin impreuna cu morcovul si dupa ce orezul este gata le amesteci pe toate.

Carnea de miel o fierbi foarte bine si apoi, bine scursa, o prajesti putin in ulei. Asezi totul pe o tava si aduci la masa alaturi de iaurt.

 

Kebab cu carne de miel cu orez – Kabuli Palao

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.