Reteta zilei: Cotlete de porc cu usturoi si sos de lamaie

Printeaza

Cotlete de porc cu usturoi si sos de lamaie din: cotlete de porc, ulei de masline, usturoi, busuioc, suc de lamaie, piper, sare, vin alb.

 

Ingrediente:

  • 2 cotlete de porc
  • ½ cana ulei de masline
  • 1 1/2 lingurita usturoi, tocat
  • 1 lingurita busuioc, uscat
  • 1 ½ lingurita suc de lamaie
  • Piper
  • Sare
  • 1/4 ceasca de vin alb

 

Mod de preparare:

Combinati ulei de masline, usturoi tocat, busuioc si suc de lamaie intr-o punga care se inchide ermetic.

Crestati cotletele, asezonati cu sare si piper si adaugati in punga. Lasati la marinat 1 zi.

Se toarna apoi sosul intr-o tigaie si incalziti la foc mediu, adaugati cotletele si gatiti timp de aproximativ cinci minute pe fiecare parte.

Transferati cotletele pe o farfurie si se acopera cu folie, lasati sa se odihneasca timp de zece minute.

Adaugati vin si fierbeti la foc mic pana se ingroase sosul. Se toarna peste cotlete si se serveste.

 

Cotlete de porc cu usturoi si sos de lamaie

Cotlete_de_porc_cu_usturoi_si_sos_de_lamaie_05

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Cotlete de porc cu piure de spanac

Cotlete de porc cu piure de spanac din: cotlete de porc, rosii, spanac, lapte, usturoi, unt, ulei, faina, vin, sare, piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc cu os rosii cherry 2 legaturi spanac 100 ml lapte 6 catei usturoi unt ulei de masline 1 lingura faina o jumatate pahar vin alb sare piper maghiran cimbru   […]

 

Cotlete de porc cu sos de ceapa

Cotlete de porc cu sos de ceapa din: cotlete de porc, sare, piper, ulei de masline, mere, ceapa, supa de pui, smantana, mustar dijon, bourbon, cimbru. Ingrediente: 4 cotlete de porc cu os 1 lingurita sare 1/2 lingurita piper negru, proaspat macinat 2 linguri ulei de masline 2 mere, taiate felii 1 ceapa, felii subtiri […]

 

Cotlete de porc cu sos de smantana si vin

Cotlete de porc cu sos de smantana si vin din: cotlet de porc, ulei, smantana, vin. Ingrediente: 700 g cotlet de porc 100 ml ulei mere 200 ml smantana vin alb   Mod de preparare: Aşezi 700 g cotlet de porc fără os, curăţat de pieliţă şi tăiat felii subţiri într-o cratiţă cu 100 ml ulei, […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.