Salata vinegreta

Printeaza

Salata vinegreta

Ingrediente:Reteta salata vinegreta

  • 2 kg ardei
  • 2 kg gogoşari
  • 3 bucăţi de ţelină
  • 2 bucăţi de conopidă
  • 2 kg morcovi
  • 1.5 l otet
  • 500 ml ulei
  • 500 g zahar
  • 150 g sare
  • piper boabe

 

Mod de preparare:

Se taie ardeii şi gogoşarii fideluţe, iar ţelina şi morcovul se rad pe răzătoare.

Conopida se rupe bucheţele, apoi, separat, se fierb 1,5 l de oţet de 9 grade, 500 ml de ulei, 500 g zahăr, 150 g sare şi piper boabe.

Se răceşte, se toarnă peste legume şi se lasă timp de 24 de ore într-un vas şi se amestecă de 2-3 ori. Apoi se pune în borcane şi se dă la rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.