Pască din brânză dulce si feta
PrinteazaPască din brânză dulce si feta din: branza dulce, branza feta, oua, smantana, stafide, unt, zahar, zahar vanilat, budinca cu gust de lamaie, faina, coaja de lamaie, coaja de portocala, nuca de cocos.
- 500 g branza dulce proaspata
- 300 g branza feta
- 5 oua
- 500 g smantana
- 200 g stafide
- 100 g unt
- 10 linguri de zahar
- 1 pliculet de zahar vanilat
- 1 plic de budinca cu gust de lamaie
- 2 linguri de faina
- coaja rasa de la 1 lamaie si 1 portocala
- 3-4 linguri de nuca de cocos
Mod de preparare:
Pune stafidele la înmuiat în apă caldă cât să le acopere. Zdrobeşte feta cu furculiţa şi amestec-o bine cu brânza dulce.
Adaugă gălbenuşurile, zahărul, praful de budincă, smântână, coaja de lămâie şi portocală, stafidele scurse şi 80 g de unt topit la temperatura camerei.
Mixează până ce obţii o compoziţie omogenă. Bate albuşurile spumă şi încorporează-le în amestec, omogenizând cu mişcări circulare verticale.
Tapetează cu hârtie de copt o cratiţă de trei litri. Unge hârtia cu unt, toarnă compoziţia şi presară trei linguri de nucă de cocos.
Coace pasca aproximativ o oră, la foc potrivit. Dupa ce s-a racit, scoate pasca din forma si presara nuca de cocos.
Pască din brânză dulce si feta
Pofta buna!