Pască din brânză dulce si feta

Printeaza

Pască din brânză dulce si feta din: branza dulce, branza feta, oua, smantana, stafide, unt, zahar, zahar vanilat, budinca cu gust de lamaie, faina, coaja de lamaie, coaja de portocala, nuca de cocos.

Ingrediente:Pasca_din_branza_dulce_si_feta

  • 500 g branza dulce proaspata
  • 300 g branza feta
  • 5 oua
  • 500 g smantana
  • 200 g stafide
  • 100 g unt
  • 10 linguri de zahar
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 plic de budinca cu gust de lamaie
  • 2 linguri de faina
  • coaja rasa de la 1 lamaie si 1 portocala
  • 3-4 linguri de nuca de cocos

 

Mod de preparare:

Pune stafidele la înmuiat în apă caldă cât să le acopere. Zdrobeşte feta cu furculiţa şi amestec-o bine cu brânza dulce.

Adaugă gălbenuşurile, zahărul, praful de budincă, smântână, coaja de lămâie şi portocală, stafidele scurse şi 80 g de unt topit la temperatura camerei.

Mixează până ce obţii o compoziţie omogenă. Bate albuşurile spumă şi încorporează-le în amestec, omogenizând cu mişcări circulare verticale.

Tapetează cu hârtie de copt o cratiţă de trei litri. Unge hârtia cu unt, toarnă compoziţia şi presară trei linguri de nucă de cocos.

Coace pasca aproximativ o oră, la foc potrivit. Dupa ce s-a racit, scoate pasca din forma si presara nuca de cocos.

Pască din brânză dulce si feta

Pasca_din_branza_dulce_si_feta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.