Mancare de conopidă cu marar
PrinteazaMancare de conopidă din: conopida, ceapa, morcov, telina, ulei, suc de rosii, marar si vegeta.
- 1 kg conopidă
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1/2 ţelină
- 3 linguri ulei
- 250 ml suc de roşii
- 1 legătură mărar
- 1 lingură vegeta
Mod de preparare:
Ceapa tocată mărunt şi morcovul se înăbuşă bine cu puţină apă şi ulei.
Când sunt pe jumătate înăbuşite, adăugăm şi ţelina dată prin răzătoarea mare.
După ce s-au înăbuşit bine, punem 2 căni de apă şi fierbem în clocot.
Apoi punem conopida desfăcută bucheţele mici şi o dăm în câteva clocote. Spre sfârşit, punem sucul de roşii şi vegeta.
După ce oprim focul, punem verdeaţa tocată mărunt.
Poftă bună!