Cartofi franţuzeşti

Printeaza

Cartofi franţuzeşti

Ingrediente:Cartofi franţuzeşti

  • 1 kg cartofi
  • 2 ouă fierte
  • 200 g smântână
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 100 g caşcaval ras
  • sare
  • 1 legătură pătrunjel pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă, cu apă caldă şi sare. După ce s-au fiert, se curăţă de coajă şi se taie în felii subţiri. Se ia o tavă, se unge bine cu unt şi se aşază un strat de felii de cartofi, un strat de felii de ouă fierte, câte puţină smântână şi caşcaval ras.

Apoi se repetă aceleaşi straturi de ingrediente. Peste ultimul strat, care trebuie să fie de cartofi, se toarnă restul de smântână bătută cu oul, se presară restul de caşcaval ras, se stropeşte cu restul de unt topit şi se introduce compoziţia în cuptor să se gratineze.

Când se scot din cuptor, se ornează cu pătrunjel verde tocat fin.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.