Cartofi franţuzeşti
PrinteazaCartofi franţuzeşti
- 1 kg cartofi
- 2 ouă fierte
- 200 g smântână
- 1 ou
- 100 g unt
- 100 g caşcaval ras
- sare
- 1 legătură pătrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă, cu apă caldă şi sare. După ce s-au fiert, se curăţă de coajă şi se taie în felii subţiri. Se ia o tavă, se unge bine cu unt şi se aşază un strat de felii de cartofi, un strat de felii de ouă fierte, câte puţină smântână şi caşcaval ras.
Apoi se repetă aceleaşi straturi de ingrediente. Peste ultimul strat, care trebuie să fie de cartofi, se toarnă restul de smântână bătută cu oul, se presară restul de caşcaval ras, se stropeşte cu restul de unt topit şi se introduce compoziţia în cuptor să se gratineze.
Când se scot din cuptor, se ornează cu pătrunjel verde tocat fin.
Poftă bună!