Aperitiv de dovlecei
PrinteazaAperitiv de dovlecei
- 2 dovlecei
- 1-2 ouă
- 150 g brânză tofu
- 1 lingură făină
- 3 roşii
- 3-4 linguri ulei
- pesmet
- frunze de pătrunjel
- vegeta
Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă de coajă, se spală şi se taie feliuţe subţiri de 1 cm. Oul se amestecă cu vegeta şi făina, iar prin compoziţia rezultată se trec feliuţele de dovlecel, apoi se dau prin pesmet, în tava de la cuptor, se pune o hârtie pentru copt şi se unge cu ulei.
Se aşază astfel rondelele de dovlecei şi se dau la cuptor încins 20-30 de minute, întorcându-se pe ambele părţi. Din dovleceii pane astfel obţinuţi se iau câte trei bucăţi şi se pune între ei brânză rasă, iar deasupra câte o felie de roşie tăiată rotund.
Peste roşie se pune o frunză de pătrunjel. Se aşază frumos pe un platou şi se servesc ca aperitiv.
Poftă bună!