Chifteluţe de conopidă
PrinteazaChifteluţe de conopidă
- 1 conopidă potrivită
- 1 căpăţână usturoi
- 2 ouă
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 2 felii pâine graham înmuiată
- 1 linguriţă boia dulce
- 1 lingură vegeta
- 50 g brânză telemea
- un vârf de cuţit de bicarbonat
Mod de preparare:
Conopida se fierbe în apă cu sare. Când este fiartă, se scurge de apă, apoi se pasează cu furculiţa. Separat, se bat ouăle cu puţină sare şi un vârf de cuţit de bicarbonat stins cu zeamă de lămâie.
Prin răzătoarea mică se dă brânza, verdeaţa se toacă mărunt şi se amestecă toate ingredientele într-un castron mai mare.
Compoziţia se ia cu lingura şi se pune la prăjit. Lingura se înmoaie în apă ca să nu rămână compoziţia lipită pe ea. Chiftelele se întorc doar când s-au rumenit. Se servesc reci cu diferite garnituri.
Poftă bună!