Pilaf bănăţean
PrinteazaPilaf bănăţean
- 500 g orez
- 1 gogoşar roşu
- 1 ceapă roşie
- 1 dovleceluş
- 1 ceapă albă
- 1 vineţică
- 1 ardei gras galben
- 2 linguri ulei
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 litru supă de carne
- sare
- piper
- mărar
- pătrunjel
Mod de preparare:
Ceapa albă se taie mărunt şi se pune la rumenit în ulei, într-o cratiţămare .Ţelina şi morcovul se curăţă, se toacă şi se pun şi ele în prăjeală ardeii, gogoşarul se grijesc de cotoare şi seminţe.
Usturoiul se taie felii minuscule ceapa, roşia, vânătă, gogoşarul, ardeii şi dovlecelul se toacă mărunt .
Se pun toate peste prăjeală, s-o stingă. Se adaugă orez, piper, sare, supă, se amestecă când şi când până începe să clocotească .
Se pune în cratiţă în cuptorul încins, circa o jumătate de oră, la foc mic. Se toacă verdeaţa şi se presară când e pilaful gata.
Pofta buna!