Pilaf bănăţean

Printeaza

Pilaf bănăţean

Ingrediente:Pilaf bănăţean

  • 500 g orez
  • 1 gogoşar roşu
  • 1 ceapă roşie
  • 1 dovleceluş
  • 1 ceapă albă
  • 1 vineţică
  • 1 ardei gras galben
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 litru supă de carne
  • sare
  • piper
  • mărar
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Ceapa albă se taie mărunt şi se pune la rumenit în ulei, într-o cratiţămare .Ţelina şi morcovul se curăţă, se toacă şi se pun şi ele în prăjeală ardeii, gogoşarul se grijesc de cotoare şi seminţe.

Usturoiul se taie felii minuscule ceapa, roşia, vânătă, gogoşarul, ardeii şi dovlecelul se toacă mărunt .

Se pun toate peste prăjeală, s-o stingă. Se adaugă orez, piper, sare, supă, se amestecă când şi când până începe să clocotească .

Se pune în cratiţă în cuptorul încins, circa o jumătate de oră, la foc mic. Se toacă verdeaţa şi se presară când e pilaful gata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.