Paine de casa cu cartofi
PrinteazaPaine de casa cu cartofi
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 100 g drojdie
- 1 lingură sare
- 2 linguri zahăr
- 1-1,5 litri apă caldă
- 2 kg faină
Mod de preparare:
Paine de casa cu cartofi: Drojdia se desface în puţină apă călduţă şi un pic de zahăr cartofii se fierb, apoi se cojesc cât sunt încă fierbinţi şi se sfărâmă pastă în covată, peste faină, se răstoarnă cartofii, drojdia, zahărul, sarea, apa caldă cât suferă mâna .
Se frământă bine, trebuie să iasă un aluat destul de ţapăn, se lasă să crească cam 1 oră .
Se presară cu faină tăvile (sau, la ţară, vatra cuptorului).Se formează pâini rotunde (sau de forma tăvii) şi se pun la copt, la foc potrivit, cam 1 ceas.
Pofta buna!