Paine de casa cu cartofi

Printeaza

Paine de casa cu cartofi

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 100 g drojdie
  • 1 lingură sare
  • 2 linguri zahăr
  • 1-1,5 litri apă caldă
  • 2 kg faină

 

Mod de preparare:

Paine de casa cu cartofi: Drojdia se desface în puţină apă călduţă şi un pic de zahăr cartofii se fierb, apoi se cojesc cât sunt încă fierbinţi şi se sfărâmă pastă în covată, peste faină, se răstoarnă cartofii, drojdia, zahărul, sarea, apa caldă cât suferă mâna .

Se frământă bine, trebuie să iasă un aluat destul de ţapăn, se lasă să crească cam 1 oră .

Se presară cu faină tăvile (sau, la ţară, vatra cuptorului).Se formează pâini rotunde (sau de forma tăvii) şi se pun la copt, la foc potrivit, cam 1 ceas.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.