Reteta zilei: Prajitura cu branza si sos caramel

Printeaza

Prajitura cu branza si sos caramel din: biscuiti, zahar, unt, piure de dovleac, scortisoara, ghimbir, nucsoara, cuisoare, sare, smantana, crema de branza, zahar, sirop de porumb, suc de lamaie, smantana, unt.

 

 

pentru aluat:

  • 300gr biscuti cu aroma de ghimbir
  • 1/4 ceasca de zahar
  • 5 linguri unt nesarat, topit

umplutura:

  • 1 cutie piure dovleac
  • 1 1/3 cani zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita ghimbir
  • 1/4 lingurita nucsoara macinata
  • 1/4 lingurita cuisoare
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 ceasca smantana, rece
  • 240 gr crema de branza, la temperatura camerei
  • 5 oua, la temperatura camerei

sos caramel:

  • 1 cana de zahar
  • 2 linguri de sirop de porumb
  • 2 linguri de apa
  • 1/8 lingurita suc de lamaie
  • 1/2 ceasca smantana
  • 1 lingura unt nesarat

 

 

Mod de preparare:

Pentru prepararea aluatului, se incalzeste cuptorul la 170C, infasurati o forma rotunda in folie de aluminiu si pastrati deoparte.

La blender procesati biscuitii si zaharul. Adaugati untul si procesati din nou.

Transferati pe fundul tavii rotunde si asezati uniform. Coaceti aproximativ 15 minute.

Lasati sa se raceasca pe un raft de sarma in timp ce pregatiti umplutura.

Prajitura_cu_branza_si_sos_caramel_05

Pentru prepararea umpluturii, aduceti aproximativ 4 litri de apa la foc mic intr-o tava de cuptor.

Intr-o cratita mica, se amesteca impreuna dovleac, zahar, scortisoara, ghimbir, nucsoara, cuisoare si sare.

La foc mediu, se aduce amestecul la fierbere, amestecand constant.

Reduceti focul la mic si se fierbe, amestecand constant, timp de 5 minute, pana se ingroasa.

Procesati la blender pana se omogenizeaza complet.

Prajitura_cu_branza_si_sos_caramel_09

adauga crema de branza si procesati aproximativ 30 de secunde. Adaugati ouale si procesati aproximativ 5 secunde.

toarna peste aluatul racit, iar apoi se aseaza forma in tava cu apa fierbinte. Dati la cuptor aproximativ 1 1/2 ore.

Scoateti din cuptor, lasati sa se raeasca, apoi asezati pe o farfurie mare. Dati la frigider cel putin 4 ore inainte de servire.

Prajitura_cu_branza_si_sos_caramel_13

Pentru prepararea sosului caramel, se amesteca zahar, sirop de porumb, apa si lamaie impreuna si se da la cuptorul cu microunde pentru aproximativ 4-8 minute.

Lasati sa se raceasca aproximativ 5 minute. In același timp, se incalzeste smantana in cuptorul cu microunde, se incorporeaza in caramel se amesteca si se incorporeaza apoi untul.

Lasati sa se raceasca, apoi dati la frigider.

Prajitura_cu_branza_si_sos_caramel_17

Scoateti prajitura din frigider, lasati la temperatura camerei aproximativ 30 de minute.

Incalziti sosul la microunde. Taiati prajitura si serviti cu sos caramel.

Prajitura_cu_branza_si_sos_caramel_14

Prajitura cu branza si sos caramel

Prajitura_cu_branza_si_sos_caramel_19

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.