Reteta zilei: Prajitura cu branza si sos caramel
PrinteazaPrajitura cu branza si sos caramel din: biscuiti, zahar, unt, piure de dovleac, scortisoara, ghimbir, nucsoara, cuisoare, sare, smantana, crema de branza, zahar, sirop de porumb, suc de lamaie, smantana, unt.
Ingrediente pentru aluat:
- 300gr biscuti cu aroma de ghimbir
- 1/4 ceasca de zahar
- 5 linguri unt nesarat, topit
Ingrediente pentru umplutura:
- 1 cutie piure dovleac
- 1 1/3 cani zahar
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1/2 lingurita ghimbir
- 1/4 lingurita nucsoara macinata
- 1/4 lingurita cuisoare
- 1/2 lingurita de sare
- 1 ceasca smantana, rece
- 240 gr crema de branza, la temperatura camerei
- 5 oua, la temperatura camerei
Ingrediente pentru sos caramel:
- 1 cana de zahar
- 2 linguri de sirop de porumb
- 2 linguri de apa
- 1/8 lingurita suc de lamaie
- 1/2 ceasca smantana
- 1 lingura unt nesarat
Mod de preparare:
Pentru prepararea aluatului, se incalzeste cuptorul la 170C, infasurati o forma rotunda in folie de aluminiu si pastrati deoparte.
La blender procesati biscuitii si zaharul. Adaugati untul si procesati din nou.
Transferati pe fundul tavii rotunde si asezati uniform. Coaceti aproximativ 15 minute.
Lasati sa se raceasca pe un raft de sarma in timp ce pregatiti umplutura.
Pentru prepararea umpluturii, aduceti aproximativ 4 litri de apa la foc mic intr-o tava de cuptor.
Intr-o cratita mica, se amesteca impreuna dovleac, zahar, scortisoara, ghimbir, nucsoara, cuisoare si sare.
La foc mediu, se aduce amestecul la fierbere, amestecand constant.
Reduceti focul la mic si se fierbe, amestecand constant, timp de 5 minute, pana se ingroasa.
Procesati la blender pana se omogenizeaza complet.
Se adauga crema de branza si procesati aproximativ 30 de secunde. Adaugati ouale si procesati aproximativ 5 secunde.
Se toarna peste aluatul racit, iar apoi se aseaza forma in tava cu apa fierbinte. Dati la cuptor aproximativ 1 1/2 ore.
Scoateti din cuptor, lasati sa se raeasca, apoi asezati pe o farfurie mare. Dati la frigider cel putin 4 ore inainte de servire.
Pentru prepararea sosului caramel, se amesteca zahar, sirop de porumb, apa si lamaie impreuna si se da la cuptorul cu microunde pentru aproximativ 4-8 minute.
Lasati sa se raceasca aproximativ 5 minute. In același timp, se incalzeste smantana in cuptorul cu microunde, se incorporeaza in caramel se amesteca si se incorporeaza apoi untul.
Lasati sa se raceasca, apoi dati la frigider.
Scoateti prajitura din frigider, lasati la temperatura camerei aproximativ 30 de minute.
Incalziti sosul la microunde. Taiati prajitura si serviti cu sos caramel.
Prajitura cu branza si sos caramel
Pofta buna!