Tocăniţă de ciuperci cu porc

Printeaza

Tocăniţă de ciuperci cu porc

Tocăniţă de ciuperci cu porc

Ingrediente:

  • un kg ciuperci
  • 800 g şuncă de porc cu şorici
  • două cepe
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 4 roşii
  • 4 căţei de usturoi
  • doi ardei graşi
  • o legătură de mărar
  • varză albă sau roşie
  • sare, piper
  • mălai

 

Preparare:

Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii se curăţă de cotorul cu seminţe şi vinişoare, se spală şi se taie în cubuleţe.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun legumele tocate şi se călesc la foc potrivit până când se înmoaie.

Se adaugă ciupercile spălate şi tăiate în felii subţiri, sarea, piperul şi se lasă pe foc până când scade lichidul lăsat de ciuperci.

Se presară roşiile curăţate de pieliţă şi tocate în cubuleţe sau date pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Se toarnă o cană de apă, se presară puţină verdeaţă şi se lasă la fiert până când scade sosul şi se îngroaşă compoziţia.

Şunca de porc se spală, se şterge cu un şervet absorbant şi se condimentează. Se aşază pe grătar sau într-o tigaie fără ulei şi se coace.

Tocăniţă de ciuperci cu porc

Tocăniţă de ciuperci cu porc.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Buna tocanita de ciuperci, si eu o prepar des.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.