Tocăniţă de ciuperci cu porc
PrinteazaTocăniţă de ciuperci cu porc
Ingrediente:
- un kg ciuperci
- 800 g şuncă de porc cu şorici
- două cepe
- 4 linguri de ulei de măsline
- 4 roşii
- 4 căţei de usturoi
- doi ardei graşi
- o legătură de mărar
- varză albă sau roşie
- sare, piper
- mălai
Preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii se curăţă de cotorul cu seminţe şi vinişoare, se spală şi se taie în cubuleţe.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun legumele tocate şi se călesc la foc potrivit până când se înmoaie.
Se adaugă ciupercile spălate şi tăiate în felii subţiri, sarea, piperul şi se lasă pe foc până când scade lichidul lăsat de ciuperci.
Se presară roşiile curăţate de pieliţă şi tocate în cubuleţe sau date pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Se toarnă o cană de apă, se presară puţină verdeaţă şi se lasă la fiert până când scade sosul şi se îngroaşă compoziţia.
Şunca de porc se spală, se şterge cu un şervet absorbant şi se condimentează. Se aşază pe grătar sau într-o tigaie fără ulei şi se coace.
Tocăniţă de ciuperci cu porc
Pofta buna!
Buna tocanita de ciuperci, si eu o prepar des.