Tarte cu lapţi de peşte Ingrediente: aluat franţuzesc lapţi ulei sare piper aspic raci Mod de preparare: Lapţii de peşte se înăbuşă în ulei, apoi se trec prin sită şi se potrivesc de sare şi de piper. Se umplu tartele cu lapţi de peşte, se decorează deasupra cu cozi de raci. Se glasează cu aspic. […]
Lapti pane
PrinteazaLapti pane din: lapte de crap, faina, oua, pesmet, sare, piper, patrunjel, unt.
Ingrediente:
- 500 g lapţi crap
- 2 linguri făină
- 2 ouă
- 200 g pesmet sau mălai de porumb
- sare
- piper
- pătrunjel
- 100 g unt
Mod de preparare:
Se crapă peştele pe burtă (dar cel mai simplu găsiţi lapţii la o cherhana unde se pregătesc crapii pentru conservat – puteţi lua cu kilogramul).
Se scot lapţii cu grijă, să nu se li se spargă pieliţa, se sărează, piperează, se lasă să se usuce puţin, turtiţi uşor pe un fund de lemn.
Se bate făina cu ouăle până nu mai sunt cocoloaşe şi curge ca o smântână groasă.
Se încinge untul într-o tigaie se trec lapţii de mai multe ori prin ouă cu făină şi prin pesmet sau mălai se pun în tigaie.
Când pesmetul sau mălaiul s-a rumenit uşor pe o parte, se întorc.
Se scot, se aşază pe o sugativă câteva secunde.
Se oferă fierbinţi, cu pătrunjel tocat.
Lapti pane
Crap prajit cu usturoi din: crap, ulei, sare, faina, usturoi, apa, otet. Ingrediente: 1 crap mare 1 cană cu ulei sare 2 linguri cu făină 6-8 căţei mari de usturoi 2 linguri cu apă 2 linguri cu oţet Mod de preparare: Curăţaţi peştele de aripioare şi de solzi, despicaţi burta şi goliţi de intestine. […]
Unt de lapti din: unt, lapti. Ingrediente: 3-4 linguri unt (circa 150 g) circa 75 g lapţi Mod de preparare: Lapţii se prăjesc foarte puţin (trebuie să rămână moi), apoi sosul se pregăteşte ca şi untul de somon şi este folosit rece pentru aceleaşi preparate. Pofta buna!
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/lapti-pane html
- lapti pane
- lapti de peste pane
- lapti de crap pane