Lapti pane

Printeaza

Lapti pane din: lapte de crap, faina, oua, pesmet, sare, piper, patrunjel, unt.

Lapţi de crap fripţi

Ingrediente:

  • 500 g lapţi crap
  • 2 linguri făină
  • 2 ouă
  • 200 g pesmet sau mălai de porumb
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • 100 g unt

 

Mod de preparare:

Se crapă peştele pe burtă (dar cel mai simplu găsiţi lapţii la o cherhana unde se pregătesc crapii pentru conservat – puteţi lua cu kilogramul).

Se scot lapţii cu grijă, să nu se li se spargă pieliţa, se sărează, pipe­rează, se lasă să se usuce puţin, turtiţi uşor pe un fund de lemn.

Se bate făina cu ouăle până nu mai sunt cocoloaşe şi curge ca o smân­tână groasă.

Se încinge untul într-o tigaie se trec lapţii de mai multe ori prin ouă cu făină şi prin pesmet sau mălai se pun în tigaie.

Când pesmetul sau mălaiul s-a rumenit uşor pe o parte, se întorc.

Se scot, se aşază pe o sugativă câteva secunde.

Se oferă fierbinţi, cu pătrunjel tocat.

 

Lapti pane

 

Tarte cu lapţi de peşte

Tarte cu lapţi de peşte Ingrediente: aluat franţuzesc lapţi ulei sare piper aspic raci Mod de preparare: Lapţii de peşte se înăbuşă în ulei, apoi se trec prin sită şi se potrivesc de sare şi de piper. Se umplu tartele cu lapţi de peşte, se decorează deasupra cu cozi de raci. Se gla­sează cu aspic. […]

Crap prajit cu usturoi

Crap prajit cu usturoi din: crap, ulei, sare, faina, usturoi, apa, otet. Ingrediente: 1 crap mare 1 cană cu ulei sare 2 linguri cu făină 6-8 căţei mari de usturoi 2 linguri cu apă 2 linguri cu oţet   Mod de preparare: Curăţaţi peştele de aripioare şi de solzi, despicaţi burta şi goliţi de intestine. […]

Unt de lapti

Unt de lapti din: unt, lapti. Ingrediente: 3-4 linguri unt (circa 150 g) circa 75 g lapţi   Mod de preparare: Lapţii se prăjesc foarte puţin (trebuie să rămână moi), apoi sosul se pregăteşte ca şi untul de somon şi este folosit rece pentru aceleaşi preparate.   Pofta buna!

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/lapti-pane html
  • lapti pane
  • lapti de peste pane
  • lapti de crap pane

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.