Legume cu carnati de post la cuptor
PrinteazaLegume cu carnati de post la cuptor
- 5 cârnaţi de post
- 5 morcovi
- 3 cepe
- 4 linguri margarină
- 1 lingură făină
- 1 lingură condiment cu gust de legume
- 200 g conopidă congelată
- 100 g mazăre congelată
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi 2 cepe şi morcovii, tai ceapa mărunt, iar morcovii rondele sau fâşii. Căleşti apoi ceapa în 2 linguri margarină topită, adaugi morcovul şi o ceaşcă de apă caldă şi după ce s-au înmuiat, pui şi cârnaţii tăiaţi bucăţi.
Fierbi apoi în vase separate mazărea şi conopida. După ce au fiert toate, le laşi deoparte şi pregăteşti un sos alb: rumeneşti făina în margarina rămasă topită, stingi cu o cană de supă preparată cu condimentul cu gust de legume şi-l fierbi pe foc mic pentru 10 minute.
Scurgi conopida, o amesteci cu cârnaţii şi morcovii, torni şi sosul alb, potriveşti gustul de sare şi piper şi răstorni compoziţia într-un vas uns cu margarină şi tapetat cu pesmet. Opăreşti apoi ceapa rămasă, o tai în jumătate şi-i scoţi o parte din miez.
Aşezi patru „coşuleţe” de ceapă în vasul cu legume, le umpli cu mazăre şi dai totul la cuptor pentru 15-20 de minute.
Legume cu cârnaţi de post la cuptor
Poftă bună!