Legume cu carnati de post la cuptor

Printeaza

Legume cu carnati de post la cuptor

Ingrediente:  Legume cu cârnati de post la cuptor

  • 5 cârnaţi de post
  • 5 morcovi
  • 3 cepe
  • 4 linguri margarină
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură condiment cu gust de legume
  • 200 g conopidă congelată
  • 100 g mazăre congelată
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi 2 cepe şi morcovii, tai ceapa mărunt, iar morcovii rondele sau fâşii. Căleşti apoi ceapa în 2 linguri margarină topită, adaugi morcovul şi o ceaşcă de apă caldă şi după ce s-au înmuiat, pui şi cârnaţii tăiaţi bucăţi.

Fierbi apoi în vase separate mazărea şi conopida. După ce au fiert toate, le laşi deo­parte şi pregăteşti un sos alb: rumeneşti făina în margarina rămasă topită, stingi cu o cană de supă preparată cu condi­mentul cu gust de legume şi-l fierbi pe foc mic pentru 10 minute.

Scurgi conopida, o amesteci cu cârnaţii şi mor­covii, torni şi sosul alb, potriveşti gustul de sare şi piper şi răstorni compoziţia într-un vas uns cu margarină şi tapetat cu pesmet. Opăreşti apoi ceapa rămasă, o tai în jumătate şi-i scoţi o parte din miez.

Aşezi patru „coşuleţe” de ceapă în vasul cu legume, le umpli cu mazăre şi dai totul la cup­tor pentru 15-20 de minute.

Legume cu cârnaţi de post la cuptor

Legume cu cârnati de post la cuptor

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.